Projekt utrzymany w neutralnej kolorystyce bieli przełamanej naturalnym odcieniem drewna i ciemnymi akcentami.

Najbardziej dekoracyjnym i luksusowym elementem salonu jest biokominek, który wykończony jest naturalnym kamieniem o charakterystycznej, wyrazistej strukturze. Można tu wyodrębnić kilka scen świetlnych w zależności od klimatu, który chcemy stworzyć. Lampy sufitowe równomiernie oświetlają pomieszczenie, kinkiety nad kanapą tworzą charakterystyczny rysunek światła a pasek ledowy wokół sufitu to oświetlenie szczelinowe tworzące klimatyczny półmrok. Wbudowana lampa w suficie przy ściance RTV podkreśla nowoczesną okładzinę drewnianą.

Przestrzeń jadalni jest oczywiście oddzielnie doświetlona dekoracyjną oprawą oświetleniową. Drzwi bezościeżnicowe w kolorze ściany są lekkie i eleganckie, wprowadzają apartamentowy charakter.

Biała zabudowa kuchenna optycznie powiększa przestrzeń i sprawia, że pomimo niedużego pomieszczenia meble nie przytłaczają przestrzeni. Czarny kamień na podłodze nawiązuje do okładziny kominka a drewno we wnęce przy wysokiej zabudowie ociepla wnętrze.