Jednym z najważniejszych założeń projektowych tego domu było uzyskanie poczucia przestrzeni, światła i swobody. Wszystko to zostało osiągnięte dzięki dużym przeszkleniom, jasnej kolorystyce ścian oraz zastosowaniu wysokiego sufitu w salonie. W przestrzeniach, gdzie dominuje biel, wnętrza stają się świetliste i pogodne. Aby jednak uzyskać efekt przytulności i ciepła, zagościły tu również tak zwane kolory ziemi: zgaszone brązy, pomarańcz oraz elegancka, matowa czerń.

Wielkoformatowy obraz dobrze gospodaruje wysoką ścianę w salonie kontrastując jednocześnie aranżowaną przestrzeń. Wygodny i rozłożysty narożnik zajmuje prawie cały salon, zapewnia piękny widok na przestrzeń ogrodową oraz zachęca do relaksu. Kuchnia natomiast wtapia się w ścianę nie ingerując przesadnie w przestrzeń. Duży, rodzinny stół to serce domu, wyjątkowo ważne dla domowników.
Wnętrze jest zbudowane z prostych, czytelnych form bez zbędnych zdobień, natomiast charakteru całości przestrzeni nadają meble oraz dodatki. Wysublimowana i spokojna kolorystyka stwarza możliwość nieustannej zabawy tą przestrzenią przez wprowadzanie nowych stylizujących elementów.